familie wapen sorberio ko ruytenburg

start home
over sorberio links gastenboek E-mail poll forum
 
       home zk
 
 
 
  

Ko Ruytenburg
(bron: Personeelsblad "Kuinland" een collega vertelt...)

Ko Ruytenburg vertelt:

Het was er dus eindelijk van gekomen, na ca 12 jaar trouwe dienst als calculator bij Zeeland Kozijnen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken om samen met Hans Bakker eindelijk 1 dag te vergezellen als "assistent" verkoper. Dit met reden om een keer te proeven hoe het er buiten toe gaat, en de mooie verhalen die iedere verkoper etaleert nu eens aan de levende lijve te ondervinden.

Een mooie aannemer is Pepping Bouw BV te Kaatsheuvel, waar ZK nagenoeg alle kozijnen ieder jaar mag leveren, en dit sinds een jaar of 5.
Op verzoek van Hans ben ik op 30 maart  2006 met hem mee gegaan om de mensen wie ik bijna wekelijks aan de telefoon heb, nu ook eens in de ogen te kijken en de ervaring van een opdrachtgesprek mee te maken.

We gingen praten over 2 werken, te weten 8 woningen te Zetten en 21 appartementen te Bemmel. We spraken  met de inkoper Peter van Iersel, en de werkvoorbereider Wim van Waes.
Volgens Hans ben ik bij Pepping erg bekend omdat ik als echte inwoner van het dorpje Zaamslag mijn Zeeuws dialect regelmatig in de telefoongesprekken met Pepping ten gehore laat komen. Tevens zijn 3 werknemers bij Pepping Bouw afkomstig uit onze regio, dus men is enigszins bekend met de dialecten uit Zeeuws Vlaanderen.
Enfin, na een inleidend gesprek (met koffie) over koetjes en kalfjes kwamen we bij het uiteindelijke doel, trachten deze 2 werken binnen te halen.
Na een paar uur en vele bezoekjes van collega's van Peter van Iersel die Hans en mij de hand kwamen schudden toen we in gesprek waren, namen we deze 2 werken in opdracht!

Nu ik er over nadenk zijn de mensen die je aan de tafel spreekt heel anders dan dat je ze door de telefoon spreekt, je voorstelling van mensen is 180 graden anders dan de werkelijkheid.
Wat mij opviel is de gemoedelijkheid bij deze aannemer, en de tijd die ze voor je nemen, dit heb ik als zeer plezierig ervaren, je merkt dan de goede relatie tussen ZK en Pepping Bouw, en Hans met de inkoper, waarmee hij kan lezen en schrijven.
Je ervaart nu dat het veelal is van werk aan iemand gunnen, veel aannemers werken dan ook met het motto: "wij doen zaken met een vent, en dan pas met een tent."
Het is in ieder geval gebleken dat je veel kennis van zaken moet hebben om dit te bereiken en alle knelpunten in een werk eruit moet lichten voor een aannemer. Nu spreek ik regelmatig telefonisch weer de mensen die ik op die dag had gezien, en nu durf je makkelijker de voornaam te gebruiken van de mensen, en je praat hierdoor een stuk gemakkelijker.

Conclusie: mijn beeld over dit soort gesprekken is nu een stuk aangepast, echter ik realiseer me dat dit soort relaties uniek zijn, en dat zeker bij nieuwe aannemers dit allemaal niet vanzelf zal gaan. Tevens zal ik zelf nu makkelijker de stap wagen op opnieuw mee te gaan met dit soort gesprekken, ik heb dit dan ook als zeer positief ervaren!

Ko Ruytenburg
ko ruytenburg